Amysoft uit leek nieuwe hoofdsponsor Leekster Eagles

De zaalvoetbalvereniging Leekster Eagles heeft een nieuwe hoofdsponsor. De kersverse Eredivisionist gaat het komende seizoen een verbintenis aan met Amysoft uit Leek. Beide partijen hebben uitgesproken graag meerdere jaren met elkaar samen te willen werken, maar willen het 1e jaar als een proefperiode zien.

Het belangrijkste onderdeel van de overeenkomst is de naamkoppeling die de beide partners zijn overeengekomen. De vereniging zal Amysoft Leekster Eagles gaan heten. Daarnaast zal de naam Amysoft de voorzijde van het Leekster Eagles-wedstrijdtenue gaan opsieren. Amysoft levert en installeert waterontharders aan met name de particuliere markt. Het bedrijf is daarin door het gehele land actief en ziet in sportsponsoring een belangrijk middel om haar naamsbekendheid uit te breiden. “Dat een club als Leekster Eagles actief is op het hoogste landelijke zaalvoetbalniveau, én om te benadrukken dat wij in Leek zijn gevestigd, is voor ons een belangrijke reden om onze naam aan Leekster Eagles te verbinden”, aldus Nanne Zuidema, eigenaar van Amysoft.

Door Leekster Eagles wordt de sponsorovereenkomst als een belangrijke stap gezien op de weg naar verwezenlijking van haar ambities. Het is geen geheim dat de club op termijn terug wil naar waar het eens stond, de échte top van Nederland. Voorzitter Peter Westra daarover: “We wilden graag een bij ons niveau passende landelijk opererende hoofdsponsor die daarin meerdere jaren met ons wil samen werken. In Amysoft denken wij die gevonden te hebben. Het feit dat het bedrijf in Leek is gevestigd maakt de verbintenis extra uniek”. Nadat op 14 mei j.l. de promotie van Leekster Eagles naar de Eredivisie een feit werd heeft men bij de club dus bepaald niet stil gezeten.

Eerder werd al de selectie spectaculair versterkt, met o.a. de terugkeer van international Yoshua St. Juste, en werd de technische staf en het bestuur uitgebreid. En inmiddels hebben ook verschillende andere sponsoren zich aan de club verbonden. Met de komst van een nieuwe hoofdsponsor lijkt Leekster Eagles in alle opzichten klaar voor het komende seizoen in de Eredivisie.