Vrijwilligers

Het ontstaan van Leekster Eagles

Een ode aan onze vrijwilligers

Zoals bij elke vereniging zijn vrijwilligers de peilers waarop de club kan steunen. Maar vooral voor Leekster Eagles zijn vrijwilligers onmisbaar aangezien we geen ‘eigen honk’ hebben, maar te gast zijn in Sportcentrum Leek. Naast de fantastische samen- en medewerking van het Sportcentrum zijn vele vrijwilligers tweewekelijks bij de thuiswedstrijden behulpzaam om de sporthal een eigen Leekster Eagles-gezicht te geven.

Reeds vrijdagmiddag is een man of zes druk doende om de hal (tribunes, reclameborden, podium, spelersbanken, businessruimte etc.) op te bouwen voor de wedstrijd. Rondom de wedstrijden zijn Leekster Eagles-fans belangeloos inzetbaar als entreekaartenverkoper, als lotenverkoper voor de loterij, voor de ontvangst en verzorging van gasten van de businessruimte, als veiligheids-/ordehandhaver of als steward.

Voor aanvang van de wedstrijd bedienen vrijwilligers de ‘spotlights’ (indien beschikbaar) op het moment dat de spelers opkomen en zorgt iemand er voor dat iedereen op tijd klaar staat voor de ‘openings-show’. Voor en tijdens de wedstrijd is de wedstrijdspeaker natuurlijk ook niet meer weg te denken.

Maar ook als de wedstrijd is afgelopen (en de halopbouwers de hal ook weer afbreken en schoon opleveren!) blijft een groot aantal mensen in touw om alvast voorbereidingen te treffen voor de volgende thuiswedstrijd. Zo wast een vrijwilliger de spelerstenues, hangen meerdere vrijwilligers posters op, maakt de webmaster een wedstrijdverslag voor de website (www.leekstereagles.nl), maakt iemand het programmaboekje voor de wedstrijd, onderhouden commissieleden contacten met (potentiële) sponsoren, zijn trainers en leiders druk doende de puntjes op de i te zetten en proberen bestuursleden de club draaiende te houden.

Kortom, Leekster Eagles kan niet zonder zijn vrijwilligers en dus niet zonder u! Wij weten dat iedereen capiciteiten bezit die voor onze club van onmisbare waarde zijn! Dus wilt u ook graag iets betekenen voor Leeksters Eagles en tot de unieke -Eagles-familie behoren, neem dan contact met ons op.

Vrijwilliger worden?

Wil je ook onderdeel worden van onze mooie club? Schrijf je hieronder in en we nemen contact met u op. Hopelijk tot ziens!

Vrijwilliger worden